Csatlakozz a Slack chatre
Szalai Barna / 3 éve

Laravel.io reborn

Laravel.io reborn kép

A laravel.io a legrégebbi Laravel-hez kapcsolódó közösségi oldal, első Laravel témájú fórumot itt indították el, továbbá a kódrészlet bemásoló és megosztó alkalmazás is elsők között jelent meg évekkel ezelőtt. Idén a készítők felújították az oldalt, mely új dizájnt kapott, új autentikációs rendszert, és az egészet újraírták nulláról.

Az egész portál open-source, tehát bárki besegíthet az oldal fejlesztésébe, hibajavításokba. A fórum is fejlődött, a ma már standardnak számító markdown leírónyelvvel készíthetünk hozzászólásokat. Továbbá felhasználói biokat tudunk hozzáadni, felhasználókra lehet keresni az admin felületen belül, stb.

Dries Vints, (@driesvints) a portál alkotója, számos problémával találkozott amikor elkészítette az első változatot, alig bírt a spam-ekkel, az is gond volt, hogy nem adott bele mindent a programkód profi megírásába, ezért döntött úgy, hogy újraírja az egész kódot. A paste egy külön alkalmazás lett, a kódot pedig olyan gondossággal írta meg, hogy open source programként bárki könnyen hozzá tudjon adni, saját tudásából. Mivel ő nem designer, alap Bootstrap rendszert használt, és még hátra van egy jó logó megterveztetés is. Gondolkodik szponzorációs lehetőségeken is, és Patreon programban való részvételen is. Ha ezekből folyna be bevétel, akkor több időt tudna foglalkozni az oldallal.

Forráskód: https://github.com/laravelio/portal

 

 Vissza a hírekhez